Hlavní obsah

DHL plánuje v ČR investovat 16 miliard korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V přepočtu šestnáct miliard korun plánuje v České republice investovat během pěti lety největší logistická firma na světě DHL, která se na počátku září rozhodla vybudovat v Praze evropskou centrálu. Stavbya nového komplexu již byla zahájena v Praze-Chodově u dálnice D1.

Článek

Operační centrum poskytne v první fázi 500 kvalifikovaných pracovních míst. Evropské centrum v Praze bude špičkově vybaveným pracovištěm, které ve spojení se dvěma podobnými centry ve světě (USA a Malajsie) bude tvořit další článek na podporu aktivit DHL po celém světě. Nová evropská centrála by měla být zprovozněna do května příštího roku. Přesunuty sem budou aktivity DHL z Velké Británie a Švýcarska.

DHL vizitka
Společnost DHL, jejímž 100% vlastníkem je společnost Deutsche Post World Net, se po svém sloučení s Danzas a Euro Express v dubnu tohoto roku stala největší logistickou společností na světě. Prostřednictvím svých sesterských společností a agentů operuje DHL na všech kontinentech světa - ve 228 zemích pro ni pracuje téměř 170 000 zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Související články

DHL vybuduje v Praze evropskou centrálu

Po osmi měsících jednání agentury CzechInvest s největší logistickou firmou na světě DHL padlo jasné rozhodnutí. Investice v řádech miliard korun na vybudování...

Výběr článků

Načítám