Hlavní obsah

Banka Société Générale, která vlastní KB, nečekaně spadla do ztráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž/Praha

Francouzská banka Société Générale, která v Česku vlastní Komerční banku, se v prvním čtvrtletí nečekaně ocitla ve ztrátě. Ta činila 278 miliónů eur, tedy asi 7,45 miliardy Kč. O rok dříve banka hospodařila se ziskem 1,1 miliardy eur. Česká KB je v plusu, zisk za první kvartál jí sice klesl o 7,5 procenta, analytici ale čekali horší výsledek.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

O nečekaném propadu Société Générale informovala ve čtvrtek agentura Reuters. Analytici v průměru předpokládali, že banka v prvních třech měsících roku vytvoří zisk 320 miliónů eur.

KB vydělala 2,8 miliardy Kč

Komerční bance klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o 7,5 procenta na 2,819 miliardy korun. Loni ve stejném období měla zisk 3,048 miliardy korun. Čistý zisk KB po menšinových podílech činil 2,8 miliardy korun, analytici předpokládali pokles na zhruba 2,25 miliardy korun.

Banka oznámila, že meziročně zvýšila čisté bankovní výnosy a snížila provozní náklady, čímž do značné míry zmírnila rostoucí rizikové náklady vyvolané současnými obtížnými ekonomickými podmínkami v České republice.

Čisté provozní výnosy bance stouply o 8,2 procenta na na 8,49 miliardy korun a objem provozních nákladů meziročně poklesl o 4,3 procenta na 3,4 miliardy korun. Čisté úrokové výnosy, hlavní zdroj příjmů, stouply o 6,8 procenta na 5,42 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám