Hlavní obsah

Miliardář Kellner bude v Rusku prodávat elektroniku

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finanční skupina PPf miliardáře Petra Kellnera získá většinový podíl ve společnosti Eldorado. Ta má v Rusku a na Ukrajině maloobchodní síť bílé techniky a elektroniky. V pondělí o tom informoval mluvčí společnosti PPF Alexej Bechtin.

Článek

„Skupina PPF získá kontrolní podíl 50 procent a jednu akcii ve společném podniku s Igorem Jakovlevem, a to za částku 300 miliónů dolarů, což je část dlužné částky z úvěru dříve poskytnutého síti Eldorado,“ vysvětlil Bechtin.

Kromě maloobchodní sítě získá PPF nemovitosti společnosti a také některé developerské projekty z Jakovlevova portoflia.

Skupina PPF:

První privatizační fond vznikl na začátku devadesátých let. V současnosti má mezinárodní působnost se zaměřením na spotřebitelské financování a retailové bankovnictví. V jejím portfoliu je i Generali PPF Holding, teda jedna z největších pojišťovacích skupin ve střední a východní Evropě. Dále také Česká pojišťovna, Home Credit, Česká pojišťovna zdraví, Penzijní fond České pojišťovny či Česká pojišťovna Rusko. PPF na konci roku 2007 spravovala skupina aktiva ve výši 268 miliard korun.

Bechtin upozornil, že tento obchod, který by měl být uzavřen na podzim letošního roku, nezahrnuje operace, aktiva i závazky Eldorada na Ukrajině. PPF v minulosti poskytla Jakovlevovi úvěr ve výši 200 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám