Hlavní obsah

Světoznámý šéfkuchař kvůli dluhům skončil v pražské restauraci

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světoznámý šéfkuchař Gordon Ramsay se dostal do vážných finančních problémů. Kvůli tomu musel zavřít část svého restauračního impéria. Ramsay prodal i luxusní restauraci Maze v pražském hotelu Hilton.

Foto: Profimedia.cz

Gordon Ramsay

Článek

Podle britských médií se Ramsay potýká s dluhy, musel kvůli nim kromě Maze uzavřít i hollywoodskou restauraci Sunset Strip. „Krize dopadne na každého a Ramsay není výjimkou,“ citoval deník Daily Mail jeden ze zdrojů obeznámených se situací daných restaurací.

List připomněl, že s problémy se potýkají i jeho londýnské restaurace. Podnik ověnčený Michelinovou hvězdou La Noisette v hotelu Jumeirah Carlton Tower je nyní zavřený, další věhlasný podnik Petrus, kde bankéři neváhali dát za jídlo i 44 tisíc liber, je také uzavřený.

Celkem by pak měla skončit polovina z dvaceti restaurací v USA a 12 z 22 podniků ve Velké Británii.

Gordon Ramsay:
Jako kuchař proslul zejména ve Spojených státech a v Británii, kde jeho pořad Hell’s Kitchen sledovaly desítky miliónů lidí. Jeho kuchyně patří kromě sledovanosti mezi proslulé díky Michelinovým hvězdám, které pro některé své podniky získal. Tomu odpovídá i ceník pokrmů. Například v pražské restauraci stál jeden pokrm v rozmezí 500 až 700 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám