Hlavní obsah

Baťa propustí v české továrně téměř polovinu zaměstnanců

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší tuzemský výrobce bot Baťa bude propouštět. Nejen Češi na botách stále častěji šetří a průměrná cena jednoho prodaného páru se tak snižuje. Výpověď kvůli tomu dostane téměř polovina zaměstnanců továrny v Dolním Němčí.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Během posledních měsíců nastal výrazný pokles spotřeby obuvi u všech odběratelů, pro které továrna vyrábí. Prodeje se v některých evropských zemích snížily až o padesát procent,“ řekl Novinkám ředitel továrny v Dolním Němčí Dušan Kopiar.

V jediné tuzemské továrně společnosti Baťa pracuje asi 250 lidí. Firma již na pracovní úřad nahlásila, že od prvního června letošního roku bude propuštěno až 139 z nich.

„V tomto okamžiku nemůžou odběratelé garantovat své objednávky na novou sezónu. Proto jsme se rozhodli reagovat zavčasu, abychom minimalizovali finanční ztrátu,“ dodal pro Novinky Kopiar.

Počet propuštěných je podle něj lehce nadnesený, společnost prý doufá, že o práci přijde jen 100 až 120 lidí. Zaměstnanci byli již o propouštění informováni.

„Zájem společnosti je v budoucnu po překonání krize výrobu opět rozšířit a propuštěným pracovníkům práci znovu přednostně nabídnout,“ dodal ředitel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám