Hlavní obsah

USA chtějí převést špatná aktiva bank do jedné instituce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štáb amerického prezidenta Baracka Obamy uvažuje o vytvoření zvláštní bankovní instituce, do níž by se převedla takzvaná toxická aktiva z finančního sektoru. Uvedly to ve středu dva informované zdroje a Wall Street to přivítal. Na newyorské burze během dne rostly zejména akcie z finančního sektoru.

Článek

Myšlenku o vytvoření takové banky nadnesla Sheila Bairová, předsedkyně Federální společnosti pro pojištění vkladů (FDIC). Podle informovaných zdrojů Bairová uvedla, že by takovou banku řídil její úřad.

Bairová údajně uvádí, že FDIC má pro řízení takové banky nejlepší předpoklady, protože má roky zkušeností s nejméně hodnotnými aktivy v americkém bankovním sektoru. Mluvčí úřadu se ke zprávě ale odmítl vyjádřit.

Akcie bank a dalších finančních společností ve středu šly nahoru díky optimistickému očekávání investorů, že prezident Obama a jeho tým budou rychle jednat, aby odvětví stabilizovali.

Index akcií finančních společností, který zpracovává agentura Standard & Poor's, díky tomu odpoledne na Wall Street vyskočil o 13 procent, napsala agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám