Hlavní obsah

Electro World je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský maloobchodní prodejce elektrického zboží DSG nabídl k prodeji svůj ztrátový řetězec Electro World, který působí ve střední a východní Evropě, včetně České republiky. Informoval o tom v neděli britský list Sunday Times.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Prodejna společnosti Electro World v obchodní zóně na okraji Olomouce. Když před třemi lety poprvé otevírala, oblehly ji stovky lidí.

Článek

Firma DSG si podle deníku k nalezení kupce najala malou polskou finanční společnost Saski Partners. DSG nyní v rámci restrukturalizace přezkoumává řadu svých aktivit; již dříve uvedla, že prodej obchodů Electro World nevylučuje.

Řetězec Electro World působí kromě České republiky rovněž v Maďarsku a Polsku V loňském roce otevřel prodejny také v Turecku a Řecku, píše agentura Reuters.

Electro World patří mezi největší prodejce spotřební elektroniky na tuzemském trhu. Ve finančním roce, jenž skončil v dubnu, zvýšil v Česku čistý zisk na 159 miliónů korun z předchozích 35 miliónů. V tuzemsku provozuje 17 obchodů se spotřební elektronikou.

Loni Electro World v Česku zrychlil expanzi a otevřel pět nových obchodů. O rok dříve zprovoznil tři nové prodejny. Vedení firmy ve výroční zprávě uvedlo, že bude síť obchodů v Česku rozšiřovat i v následujících letech; počet prodejen by se tak měl zvýšit na 25 až 30.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám