Hlavní obsah

Škoda Auto od roku 2009 možná stáhne výrobu octavií z Bratislavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto možná začátkem příštího roku stáhne z Bratislavy výrobu octavií. Připustil to mluvčí Škody Auto Jaroslav Černý.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Existují různé varianty, a toto je jedna z nich. Ještě o tom ale není rozhodnuto definitivně," řekl Černý.

Model octavia se v bratislavském závodě Volkswagenu montuje od března a letošní produkce měla podle původních předpokladů dosáhnout 20 000 až 25 000 vozů. Například ale minulý týden byla výroba octavií v Bratislavě stejně jako v Česku pozastavena.

Slovenský deník Hospodárske noviny napsal, že výroba octavií má být ze Slovenska stažena začátkem roku 2009. List se odvolával na nejmenovaný zdroj z bratislavského závodu německé automobilky Volkswagen, kde se octavie vyrábějí.

Volkswagen, který v Bratislavě vyrábí hlavně sportovně-užitkové vozy Volkswagen Touareg, Audi Q7 a Porsche Cayenne, zprávu o stažení výroby octavií odmítl. "Tato informace není relevantní. I nadále budeme vyrábět octavie," řekla mluvčí závodu Daniela Rutschová.

Octavie nahradily ve výrobním programu bratislavské automobilky model Volkswagen Polo, jejich produkce byla na Slovensku zahájena i díky vysoké poptávce. Kvůli světové finanční krizi a poklesu zájmu o nákup nových vozidel ale Škoda Auto musela minulý týden dočasně přerušit výrobu a odstávka ji čeká i koncem roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám