Hlavní obsah

Fischer: Neměl jsem se věnovat politice, ale jen podnikání

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Václav Fischer, zakladatel zřejmě nejznámější české cestovní kanceláře, byl hostem úterního moderovaného on-line chatu Novinek. V něm čtenářům sdělil, proč už nechce v Česku podnikat a proč pracuje pro německou pobočku jedné cestovní kanceláře.

Článek

Udělal jsem řadu manažerských chyb a místo podnikání se věnoval politice,“ přiznal Fischer. Přesto však dodává, že se mu stalo mnoho podivných věcí.

„Byla to síť drobných problémů, které skončily tím, že jsem byl o všechno připraven. Dnes již věřím tomu, že vše bylo dobře připraveno. Začalo to tím, že Celní úřad tvrdil, že jsme nezaplatili clo za jedno letadlo a letadlo nesmělo létat. Později se ukázalo, že clo uhrazeno bylo, úřad se omluvil, ale škoda byla nedozírná. A tak to pokračovalo různými podivuhodnými kauzami. Jsem přesvědčen o tom, že se jednalo a dodnes jedná o špinavou a dobře promyšlenou hru,“ tvrdí podnikatel.

I když prý v tuzemsku nikdy podnikat nechce, na domov nezanevřel. „Je to moje vlast, mé kulturní zázemí a mé kořeny. Jsem však již po druhé v mém životě nucen žít v exilu,“ uvedl.

Čtenáře zajímal jeho vztah k cestovní kanceláři Tomi Tour, jejíž reklamní tváří se stal. V Berlíně pracuje pro cestovku jako marketingový ředitel. „Tato německá firma se zabývá mimo jiné přípravou a marketinkem leteckých zájezdů. Spolupracuje mj. s Tomi Tour v České republice a také na Slovensku. Ale letecké zájezdy připravuje také pro jednu srbskou a jednu ruskou cestovní kancelář. A samozřejmě také pro klienty z Německa,“ vysvětlil a dodal, že ještě je v Německu spolumajitelem a ředitelem hamburské společnosti AMF. Ta by mu měla pomáhat v soudních přích o jeho letadla, která jsou odstavena na ruzyňském letišti.

Během své kariéry byl Fischer i politicky činný. V letech 1999 až 2002 byl nezávislým senátorem. Čtenáři se ptali, zda neuvažuje o návratu do politiky. „Dnešní premiér mi vždy překvapivě říkal, abych toho podnikání nechal, že to nejde dohromady. Jo, měl pravdu, ale raději jsem neměl pokoušet tu politiku. Ale znovu kandidovat nikdy nebudu,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám