Hlavní obsah

Ministerstvo vnitra vydražilo další nemovitost, tentokrát za 115 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministerstvo vnitra ve čtvrtek v elektronické aukci prodalo areál v Klecanech u Prahy za 115,011 miliónu korun. Tedy o 11 000 korun dráž, než byla minimální částka, za kterou chtělo ministerstvo majetek prodat. Utržené peníze hodlá úřad použít na nákup policejních aut, vybavení policejních služeben a hasičské techniky. Zástupci aukční síně na přání účastníka nezveřejnili, kdo areál získal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Areál sloužil původně pro vojenské účely jako součást letiště, poté jako kasárna pro stavební útvar, jejichž součástí byly také dílny a sklady. Následně předala armáda areál o celkové rozloze přes 83 000 metrů čtverečních policii. Z celkové rozlohy je přes 14 500 metrů čtverečních zastavěno budovami. Znalec odhadl cenu areálu na 128 miliónů korun.

Minulý týden prodalo ministerstvo v elektronické aukci areál automobilových opraven v pražských Radlicích za 280 miliónů korun. Vyvolávací cenu nevyužívaného areálu o rozloze více než 21 000 metrů čtverečních stanovilo vnitro na 200 miliónů korun, odhadní cena byla o dva miliony nižší. Po Radlicích a Klecanech chce ministerstvo ještě v červenci prodat areál v Zelenči.

Elektronická aukce se neřídí dražebním zákonem, ten totiž vyžaduje přítomnost dražitele. Zároveň je tento způsob aukce podle odborníků transparentní a anonymita jednotlivých zájemců znemožňuje jejich případnou domluvu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám