Hlavní obsah

Deutsche Bank šetří, účty za prostitutky už zaměstnancům neproplatí

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Proplacené prostitutky a televizní pornokanály v hotelích. I tak můžou vypadat zaměstnanecké výhody. Jenže právě o ně přijdou zaměstnanci německé Deutsche Bank. Ta se rozhodla, že v rámci šetření tyto „benefity“ už nebude proplácet. Upozornil na to britský deník Daily Mail.

Článek

"Dřív si člověk mohl zajít do veřejného domu či do restaurace, jen jméno podniku nesmělo příliš bít do očí," citoval Daily Mail jednoho ze zaměstnanců.

K ráznému kroku šetření největší německá banka dospěla poté, co ji dostihla globální úvěrová krize.

K ráznému kroku šetření největší německá banka dospěla poté, co ji dostihla globální úvěrová krize.

Mezi další "přikázání" patří i to, že zaměstnanci musí při cestě vlakem použít druhou třídu, předem si musí zajistit souhlas u vedoucího, chtějí-li použít taxi, nebo nesmí mít větší útratu v restauraci než 52 liber na osobu (cca 1600 korun)

Podobné praktiky se prý objevovaly i ve Volkswagenu. Tam bylo nedávno několik členů vedení uvězněno za uplácení odborových bossů návštěvami veřejných domů, mimo jiné i v Praze, výměnou za souhlas s nezbytnými změnami v chodu podniku, uvedla ČTK.

Reklama

Výběr článků

Načítám