Hlavní obsah

Venezuela pokračuje ve znárodňování, na řadu přišly cementárny

Novinky, CNN, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CARACAS

Venezuelský prezident Hugo Chávez rozhodl o znárodnění veškerých cementáren v zemi. Prý si nepřeje, aby se z Venezuely vyvážely stavební materiály. Chávez tak po ropě znárodňuje další část tamního hospodářství.

Foto: Reuters

Hugo Chávez

Článek

Podle CNN levicový prezident oznámil, že znárodnění proběhne v krátkém čase. Konkrétněji se však nevyjádřil. Během projevu uvedl, že cementárnám zaplatí kompenzace za znárodnění podle něj strategického průmyslu.

Již na podzim minulého roku levicový prezident pohrozil, že by zrušil či znárodnil soukromé školy. Těm to hrozí v tom případě, že odmítnou dohled jeho socialistické vlády.

Jeho politické kroky a rozhodnutí neberou konce. V srpnu Chavez tvrdil, že by se v zemi měl změnit čas a Venezuela by se měla přesunout do jiného časového pásma, aby mohla lépe využívat denní světlo.

Reklama

Související témata:

Související články

Venezuela odřízla Ameriku od dodávek ropy

Venezuela uzavřela ropné kohouty americké společnosti Exxon Mobile. Venezuelská firma PDVSA se k zastavení dodávek rozhodla po úspěších Exxonu u mezinárodních...

Výběr článků

Načítám