Hlavní obsah

Pražská burza se prudce propadla o 3,7 procenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

České akcie se na pražské burze ve středu dopoledne prudce propadly. Pod prodejním tlakem byly všechny přední akcie a hlavní index trhu PX byl před slabší o 3,66 procenta na hodnotě 1560,9 bodu.

Článek

Tuzemský trh následoval silný sestup amerických akcií a následné výprodeje na dalších zahraničních trzích.

Velký propad zaznamenala burza po půl desáté dopoledne. Největší ztráty postihly akcie ČEZu, a to o 4,23 procenta, Unipetrolu (- 3,52 %) či Teléfoniky O2 ČR (- 4,03 %).

Oslabení se nevyhnulo ani dalším společnostem, například Zentivě, Komerční bance či AAA Auto. Všem poklesly akcie o více než dvě procenta a i poté se ještě o něco propadly.

Propad pražské burzy se posléze o něco zmírnil. Přesto však ve srovnání s úterním obchodováním je slabší o 3,25 procenta. Před jedenáctou hodinou byl hlavní index trhu PX na hodnotě 1567,5 bodu. 

Špatné výsledky ovlivnila Citigroup

Americké akcie srazily špatné výsledky bankovního obra Citigroup a nepříznivé údaje o vývoji maloobchodních tržeb v USA, kvůli kterým podle analytiků zesílila pravděpodobnost recese v největší světové ekonomice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám