Hlavní obsah

Ministerstvo průmyslu a obchodu se stěhuje na okraj Prahy

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přesun jedenácti orgánů z centra na okraj Prahy připravuje ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Týkat se to bude jen podřízených institucí, samotný ministr zůstane v sídle v centru města. Novinkám to potvrdilo tiskové oddělení ministerstva.

Článek

"Snaha je, aby se těchto jedenáct subjektů sešlo v jedné centrále na okraji města, kde bude dobrá dopravní obslužnost," potvrdil Novinkám Matyáš Vitík z tiskového oddělení.

Podle něj tím chce ministerstvo snížit náklady na provoz více než desítky budov. MPO tak poté bude po přesunu sídlit celkem ve třech objektech, dva z nich budou stávající, a to v ulici Na Františku a Politických vězňů.

Na stěhování bude čekat například Česká obchodní inspekce či Czechinvest. Vitík doplnil, že na hledání budovy budou vypsány podmínky. Pokud se najde vhodný objekt, MPO se může rovnou stěhovat. "Jinak bude muset být nová budova vystavena," řekl úředník.

Na okraj Prahy se ministerstvo musí přestěhovat, protože v centru města by se tak velká budova nenašla a ani by nebylo možné ji postavit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám