Hlavní obsah

Kofola musí kvůli vzhledu a zápachu stáhnout z obchodů ledový čaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala firmě Kofola prodej ledového čaje Jupí Ice Tea Citron. Důvodem je netypický chemický zápach. Nápoj je kalný a obsahuje sražené chuchvalce. Trvanlivost šarže je do května 2008.

Článek

Půllitrový nápoj se prodával například v pražských hypermarketech Hypernova. Příslušná šarže tohoto výrobku tam ovšem byla již 24/11 stažena z prodeje, jak potvrdil Novinkám Libor Kytýr mluvčí Ahold Czech Republic.

Společnost Ahold, která hypermarkety Hypernova provozuje, závadný ledový čaj již v závěru listopadu stáhla z prodeje. "Uvedený výrobek jsme obratem stáhli z prodeje a vrátili dodavateli. V současné době se již příslušná šarže toho výrobku neprodává," řekl ČTK Libor Kytýr.

"Inspektoři zakázali prodej tohoto nápoje kvůli nevyhovujícím senzorickým vlastnostem – výrobek měl netypický chemický zápach, byl kalný a obsahoval sražené chuchvalce," řekla mluvčí SZPI Martina Šmídtová.

Kofola nápoj vyváží také na Slovensko a do Polska. Společnost slíbila, že prověří suroviny, z nichž se nápoj vyrábí.

Reklama

Výběr článků

Načítám