Hlavní obsah

Přípravky na odstranění šedin obsahují olovo, varuje ministerstvo

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Před vlasovými kosmetickými přípravky, které obsahují nebezpečné množství olova, varuje ministerstvo zdravotnictví. Výrobky mohou mít nepříznivý dopad na krvetvorbu a nervový systém.

Článek

"Vzhledem k nepřípustnému množství olova a ke zjištěnému výskytu výrobků na českém trhu, stanoví ministerstvo tyto výrobky jako nebezpečné a upozorňuje spotřebitele na závažná rizika s jejich požíváním," uvedl ve zprávě hlavní hygienik ČR Michael Vít.

Konkrétně se jedná o přípravky Restoria Discreet Colour Restoring Cream 150 ml a 250 ml a Restoria Discreet Colour Restoring Lotion 150 ml.

Oba přípravky slouží k dobarvování vlasů, tedy potlačení šedin. Na tuzemském trhu je distribuovala firma GOA z Uherského Hradiště. Přípravky byly vyrobeny v Austrálii.

Nebezpečná kosmetika bude stažena z prodeje.

Stejně tomu tak bylo v případě olovnatých očních líčidel, před kterými ministerstvo varovalo v předešlých dnech. Ty byly do ČR dovezeny z Číny a taktéž obsahovaly olovo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám