Hlavní obsah

Bývalý obchodní partner vysoudil na Komárkovi 1,2 miliardy

– BOHUMÍN

Spor bývalých přátel a obchodních partnerů řeší arbritráž: podnikatel David Beran podle jejího středečního rozhodnutí vysoudil na Karlu Komárkovi v souvislosti s firmami ŽDB Group a Bonantrans Group 1,2 miliardy korun. Verdikt rozhodčího soudu při Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR oznámil Komárkův mluvčí Dan Plovajko. Beran požadoval deset miliard korun.

Článek

Začátek sporu mezi Beranem a Komárkem se rozhořel na konci roku 2005. Tehdy se podle tisku dohodli, že Beran dá Komárkovi svou polovinu holdingu Vítkovic a za to získá poloviční podíl v nově vznikajícím strojírenském holdingu Industrial Group Holding KKCG (IGH). Do něj předtím Komárek převedl firmy ŽDB, Bonatrans a Kovosvit. Obrat nově vzniklého kolosu by dosáhl desítek miliard korun.

Z obchodu nakonec sešlo a podnikatelé se začali obviňovat, kdo ho vlastně znemožnil. Komárek tvrdí, že Beran předtím žádné nároky na ŽDB a Bonatrans neměl, Beran zase říká, že jejich nákup financovali spolu, a měl tedy opce na poloviční podíly.

Středečním verdiktem rozhodčího soudu však bývalých partnerů nekončí. Komárek po Beranovi chce za údajné porušování smluv v řádech mnoha miliard korun, jejich plnění požaduje u mezinárodní arbitráže v Paříži.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám