Hlavní obsah

Islanďané koupí české aerolinky Travel Service

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Největší soukromá letecká společnost v Česku - Travel Service - zřejmě změní majitele. Má o ní totiž zájem islandská letecká společnost Icelandair. Dohoda o převzetí bude podepsána v polovině června. Icelandair prvních 50 procent akcií koupí do konce června, zbytek během příštího roku.

Článek

"Považujeme to za dobrou investici pro Icelandair Group. Travel Service jsou dobře vedené aerolinky a její management a nynější vlastníci budou s námi dále spolupracovat, což je při transakcích jako tato,neocenitelné. Travel Service mají dobrou a zlepšující se pozici na charterovém a nízkonákladovém trhu, který je zajímavý a rychle roste," řekl šéf Icelandair Group Jón Karl Ólafsson.

Tisková mluvčí Travel Service Vlaďka Dufková odmítla informace o chystané transakci komentovat. "K této věci se dnes nebudeme vyjadřovat, stanovisko poskytneme v pondělí 14. května," řekla Novinkám.

Společnost Travel Service loni vydělala 80 miliónů korun, přičemž tržby dosáhly 5,5 miliardy korun. Vedle nepravidelné dopravy provozuje také low-cost, neboli nízkonákladovou leteckou společnost Smart Wings.

Destinace společnosti Smart Wings, která patří firmě Travel Service.  Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Letecká společnost Travel Service:

  • provozuje nízkonákladové aerolinky pod značkou Smart Wings. Do jejich flotily patří letouny Boeing 737-500 a Boeing 737-800
  • je největším provozovatelem charterové letecké přepravy (zajišťované pro cestovní kanceláře) v Česku. Nabízí charterové lety do Evropy, Afriky, Asie a Latinské Ameriky). Pro charterové lety má letadla Boeing 737
  • loni aerolinky přepravily více než 1,8 miliónu cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám