Hlavní obsah

Zraněný Kováčik žertuje z domova: Neshání někdo pokrývače?

Právo, nig

Šéfa poslanců KSČM Pavla Kováčika v pátek převezli z pražské Nemocnice na Bulovce domů, kde bude doléčovat těžké zranění, které utrpěl při pádu ze střechy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik

Článek

„Chtěl bych moc poděkovat lékařům i sestřičkám z tamní ortopedie, kteří o mne dobře pečovali,“ svěřil se v neděli Právu s tím, že tvrdý límec, který brání nešetrnému pohybu hlavy, musí nosit nejméně šest týdnů. Ten ho spolu s velkými bolestmi hlavy poutá na lůžko, které může opustit jen na krátké chvíle. Až se rány zacelí, čekají ho týdny rehabilitace.

Jsem vzorný pacient, lékaři mi zakázali se rozčilovat, tak jsem si celých čtrnáct dní nepustil televizi
Pavel Kováčik

Přes zlomeniny v oblasti krku a skalpovanou hlavu Kováčika neopouští humor. „Neshání někdo pokrývače s perfektní znalostí bezpečnosti práce?“ zažertoval.

Jak dodal, těšil se, že střechu, která se s ním propadla, ještě do zimy dodělá, ale už ví, že to nestihne. A manželka prý mu to výslovně zakázala.

Foto: Rodina Pavla Kováčika

Poslanec několik dní po svém zranění zveřejnil foto z nemocnice. Tvrdý límec bude muset nosit ještě nejméně šest týdnů.

I někteří jeho přátelé mu doporučili, aby se pouštěl tak maximálně na čtvrtou příčku žebříku. V nemocnici byly zakázány návštěvy a koronavirus zavřel za ním dveře i teď. Jediným kontaktem s přáteli a kolegy je telefon. „Děkuji všem za solidaritu, měl jsem desítky telefonátů, přijal jsem možná stovky zpráv, v nich mě lidé podporují,“ řekl.

Kováčik: Propadl jsem střechou dva metry dolů, skalpoval jsem si hlavu

Domácí

„Jsem vzorný pacient, lékaři mi zakázali se rozčilovat, tak jsem si celých čtrnáct dní nepustil televizi. A i teď sleduji formáty, které dobře snáším. Tedy dokumenty o přírodě nebo seriály z nemocničního prostředí. To abych nevyšel ze cviku,“ prohlásil Kováčik. Jak dodal, všechno zlé je k něčemu dobré, zhubl prý osm kilo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám