Hlavní obsah

Zpěvák Hrůza je po operaci mozku, prognóza stále nejistá

Právo, hon
Ostrava
Aktualizováno

Zpěvák Michal Hrůza podstoupil ve čtvrtek náročnou operaci na neurochirurgickém oddělení Městské nemocnice Ostrava. Zákrok vedl primář Marian Starý a trval dvě hodiny. Zpěvák je nyní v umělém spánku. Lékaři označují jeho stav za stabilizovaný, ovšem k dalšímu vývoji jsou velmi opatrní. Vzhledem k rozsahu poranění je situace velmi nejistá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvák Michal Hrůza bojuje o život

Článek

„Pacient podstoupil operaci nitrolebního krvácení, ke kterému došlo následkem těžkého poranění mozku. Jeho stav je nyní stabilizovaný, ale velmi vážný a prognóza je vzhledem k poranění velmi nejistá. Uvidí se, co přinesou další kontrolní CT vyšetření,“ řekla mluvčí nemocnice Magda Otáhalová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Michal Hrůza ve středu zpíval na ostravském Festivalu v ulicích a poté navštívil bar ve Stodolní ulici. Tam došlo ke rvačce mezi několika osobami, na jejímž konci byl Hrůza těžce zraněn. Policie případ prověřuje pro podezření ze zločinu těžkého ublížení na zdraví.

„Pokračuje zjišťování identity případných svědků, po události se na místě měla nacházet skupina osob. Pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody od tří do deseti let,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Rvačka u baru

Rvačka propukla přímo na ulici nedaleko baru Dublin Pub. „Vůbec netuším, co se tam stalo. Jenom vím, že tam byl nějaký incident, ke kterému přijeli policajti,“ řekla Právu obsluha baru.

„Když jsem přišla do práce, slyšela jsem, že nějaká rvačka venku byla. To, že by mělo jít o Michala Hrůzu, jsem se dozvěděla před pěti minutami z rádia,“ popsala Právu servírka z vedlejšího baru.

Koncert na Colours zrušen

Nenadálou situací byla zaskočena ředitelka festivalu Zlata Holušová: „Je mi líto, že na festivalu nevystoupí, protože mám Michala Hrůzu moc ráda,“ řekla Právu. Za Hrůzu vystoupí podle ní jedna z nejlepších českých kapel Vložte kočku, která ve středu hrála na prvním ročníku ostravské hudební konference Czech Music Crossroads.

Třiačtyřicetiletý zpěvák a kytarista Hrůza je autorem množství hitů včetně úvodní písně k populárnímu televiznímu seriálu Vyprávěj, písně Zejtra mám či skladby Voda živá, kterou napsal pro zpěvačku Anetu Langerovou. Jeho píseň také doprovází nejnovější film režiséra Jana Hřebejka Zakázané uvolnění.

Hrůza dříve vystupoval s kapelou Ready Kirken, v roce 2006 založil vlastní band Kapela Hrůzy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám