Hlavní obsah

Zmrzlé Česko zasype další sněhová nadílka

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První týden nového roku přinese do České republiky mrazivé počasí se sněžením. Zejména ve středu může připadnout i více než 10 centimetrů sněhu, který může zkomplikovat situaci řidičům. Lidé se také musí připravit, že se teploty nedostanou nad bod mrazu. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Článek

Počátek týdne bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy a občasných sněhových srážek, přičemž by mohlo napadnout do dvou centimetrů nového sněhu.

V úterý klesnou ranní teploty na minus pět až minus devět stupňů Celsia, na západě republiky až na minus 12. "Může se objevit mrznoucí mlha a silnice mohou klouzat," upozornila Honsová.

Přes den se rtuť teploměru vyšplhá na minus šest až minus dva stupně Celsia. V Čechách by v úterý mělo sněžit pouze ojediněle, ale na Moravě či ve Slezsku mohou napadnout až čtyři centimetry nového sněhu.

Na středu slibují meteorologové na celém území zataženo se sněžením. Ranní teploty poklesnou na minus čtyři až minus osm stupňů, přes den zůstanou na hodnotách z předchozího dne. Mohlo by napadnout od dvou do 12 centimetrů sněhu, na horách dokonce až 15 centimetrů.

Oblačnou až polojasnou oblohu můžeme očekávat ve čtvrtek, sněžit by mělo jen ojediněle. Po ránu by se měly teploty pohybovat mezi minus pěti a minus devíti stupni, přes den opět v intervalu minus šesti a minus dvou stupňů.

Další výrazné sněžení očekávají meteorologové v pátek a v sobotu, kdy by opět mohlo napadnout až deset centimetrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám