Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novelu kabinet odsouhlasil během odpoledne, na svém Twitteru to oznámila ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO). Tiskovou konferenci po jednání vlády nabídneme živě.

Záznam: TK po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

Schválení označila Dostálová za velký krok pro budoucnost země. Zákon má však i řadu kritiků. Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) si od nové normy mimo jiné slibuje u větších projektů zkrácení průměrné délky povolování z 5,4 roku na jeden rok.

Opoziční strany dnes vyzvaly premiéra Andreje Babiše (ANO), aby stavební zákon z dnešního jednání vlády stáhl. Považují ho za nepřipravený a nekoncepční, řízení podle nich neurychlí.

Vedle stavebního zákona se kabinet zabýval novelou zákona o veřejném zdravotním pojištění. Ta mění úhrady moderních léků, ale týká se i změn v práci revizních lékařů.

Na programu měla vláda i pomoc Bělorusům postiženým represemi režimu prezidenta Alexandra Lukašenka. Pomoc by mohla mít formu například finanční podpory na právní zastupování.

Zahraniční pracovníci by podle návrhu ministerstva vnitra měli mít opět  automaticky o dva měsíce prodloužena víza. Naposledy jim je kabinet prodloužil do 16. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám