Hlavní obsah

Zemanův mluvčí Ovčáček rozjel kampaň proti možnému nástupci Mládka Prouzovi

Novinky, bja, zpe

Ačkoli ještě není jasné, kdo nahradí odvolaného ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka, mluví se v souvislosti s jeho nástupcem o státním tajemníkovi pro evropské záležitosti Tomáši Prouzovi. To se ovšem evidentně příčí Hradu. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček na Twitteru během hodiny vyčetl Prouzovi několik jeho minulých chyb.

Foto: Petr Horník, Právo

Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza

Článek

Původně Ovčáček napsal, že jméno možného Mládkova nástupce vůbec nechce komentovat.

Poté ale vyšlo najevo, že vlastně chce. Rozhodl se totiž zanalyzovat jeho práci tajemníka pro evropské záležitosti, respektive upozornit na chyby, kterých se měl dopustit.

O Prouzovi se přitom mluví jako o možném příštím ministrovi průmyslu a obchodu. Hradu je ale trnem v oku a není jasné, jestli by prezident jeho jmenování podepsal.

Má k němu totiž vícero výhrad. Vyčítá mu například to, že si loni spletl frontu na vstup do areálu Hradu, která se tam začala tvořit po zavedení bezpečnostních prohlídek, s výměnou stráží.

Mluvčí Hradu vyčetl Prouzovi i solidaritu s uprchlíky.

Prouza vystudoval ekonomii, diplomacii a žurnalistiku. Dříve působil jako náměstek ministra financí. V USA pracoval jako expert Světové banky pro oblast finančních služeb a regulace v týmu pro Evropu a Střední Asii.

V květnu 2016 ho česká vláda jmenovala koordinátorem digitální agendy ČR.

Reklama

Související články

Premiér odvolá ministra průmyslu Mládka

Premiér Bohuslav Sobotka chce odvolat ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka z ČSSD. Předseda vlády to oznámil po pondělním jednání vlády. Vadí mu, jak se...

Výběr článků

Načítám