Hlavní obsah

Zemanovi připravila Sněmovna červený koberec lemovaný květinami

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První návštěvu prezidenta Miloše Zemana rozhodně Sněmovna nepodcenila. Nachystán byl červený koberec lemovaný květinami, v pondělí proběhla technická zkouška. Proti minulosti byla zmírněna bezpečnostní opatření.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Prezident Miloš Zeman (vpravo) navštívil 7. května v Praze Poslaneckou sněmovnu.

Článek

Na rozdíl od dřívějších návštěv prezidentů nebyla bezpečnostní opatření tak přísná. Ve Sněmovně nebyly zátarasy, které vždy vymezovaly v minulosti prostor pro příchod prezidenta. Z kuloárů pouze vymizely odpadkové koše, které se přesunuly za roh. Naopak přibyl stolek se dvěma židlemi s karafou s vodou a dvěma sklenicemi pro prezidenta, než vstoupil do jednacího sálu Sněmovny.

Ve srovnání s minulostí si vedení dolní komory dalo záležet na přípravě, pro Zemana byl v jídelně připraven červený koberec lemovaný květinovou výzdobou. Fakt, že Sněmovna nenechala nic náhodě, dokládá i to, že v pondělí dopoledne proběhla zkouška techniky na prezidentskou návštěvu, zazněly i fanfáry z Libuše a státní hymna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám