Hlavní obsah

Zeman se chystá na očkování, v nemocnici zůstane i na prohlídku

Prezident Miloš Zeman se nechá očkovat proti koronaviru ve středu v Ústřední vojenské nemocnici v Praze a v nemocnici zůstane nejméně do čtvrtka. Absolvuje v ní i celkovou preventivní prohlídku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš zeman

Článek

Zeman to v úterý řekl Mladé frontě Dnes na dotaz, kdy se nechá očkovat. V nemocnici má zůstat přinejmenším do čtvrtka, protože očkování spojil s celkovou preventivní zdravotní prohlídkou.

Úmrtí kvůli očkování se Zeman neobává. „Mně je 76 let. Na něco umřít musím. Bylo by poněkud ironické, kdybych jako zastánce očkování na očkování zemřel. Ale já mám rád ironii, i ironii dějin. Přesto doufám, že se tak nestane,” řekl.

K očkování prezident poznamenal, že pomohlo vymýtit řadu nemocí a že má k němu důvěru. Zmínil i svého předchůdce v úřadu Václava Klause, který patří k odpůrcům koronavirových opatření i očkování.

Zeman děkoval zdravotníkům, kritizoval antirouškaře

Koronavirus

Zeman už dříve apeloval na veřejnost, aby se nenechala svést lidmi, kteří „sice o epidemii vůbec nic nevědí, ale kvůli mediální pozornosti jsou ochotni říkat věci, které poškozují naši společnost,“ čímž podle svých slov myslí „takzvané antirouškaře, ale i další, zubaře, kardiology, zpěváky“.

Vůči Klausovi však má smířlivější postoj. „Nechci podezírat Václava Klause, že se chce zviditelnit. Spíš se domnívám, že jako často i v jiných případech, má zde odlišný názor od mainstreamu. Protože obvykle nejsem příznivcem mainstreamu, mám sympatie k nositelům odlišných názorů. I když v tomto konkrétním případě s ním nesouhlasím,“ uvedl prezident, který Klause už dříve vyzval, ať se očkovat nechá.

Zeman Klausovi: Nech se očkovat, Václave, nebo tě to ve tvém věku dožene

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám