Hlavní obsah

Zeman pozval Klause s rodinou na společnou večeři do Lán

Prezident Miloš Zeman pozval svého předchůdce Václava Klause s rodinou na společnou večeři na zámku v Lánech. Setkání se uskuteční v pátek. Oba politici se na něm domluvili při obědě, který pro Zemana s chotí uspořádal Klaus v poslední den svého funkčního období, uvedl exprezident na svých webových stránkách.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Václav Klaus s Milošem Zemanem při setkání na Pražském hradě

Článek

Klaus do Lán dorazí s manželkou Livií i oběma syny, které budou rovněž doprovázet jejich manželky. O neformálnosti setkání napovídá i dovětek, že se nepředpokládá "žádné tiskové setkání".

Oba politici se v Lánech naposledy setkali 7. března, kdy Klaus oficiálně skončil v prezidentské funkci. O den později se pozice na Pražském hradě ujal Zeman. V Lánech tehdy položili věnce na hrob zakladatele Československa a jeho prvního prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. Poté spolu poobědvali.

Foto: Petr Horník, Právo

Pietní akt u hrobu prezidenta T.G.Masaryka v Lánech. Na snímku zleva Ivana Zemanová, Lívia Klausová, Václav Klaus a Miloš Zeman

Podle Zemana se společné březnové setkání odehrálo v přátelské atmosféře. Klaus mu prý tehdy nedával žádné rady, jak vládnout. "Ale určitě se o tom ještě budeme bavit," poznamenal Zeman.

Klaus i jeho nástupce bývali silnými politickými protivníky v době, kdy stáli v čele nejsilnějších stran. Klaus vedl pravicovou ODS, Zeman levicovou ČSSD. Klaus však Zemana podpořil ve finále lednové přímé volby prezidenta. Oba dali najevo, že si sebe vzájemně váží i přes to, že mají na mnoho věcí zcela rozdílné názory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám