Hlavní obsah

Zeman je rád, že je doma. Hlava mu myslí, řekla po jednání v Lánech Schillerová

– Praha

Šéfka státní kasy Alena Schillerová (za ANO) po středečním jednání s prezidentem Milošem Zemanem na zámku v Lánech uvedla, že prezident po pobytu v nemocnici vypadá velmi dobře a hlava mu myslí. Bylo na něm podle ní vidět, že je rád, že je doma. Na společné schůzce pak řešili hlavně rozpočet.

Foto: Twitter Jiřího Ovčáčka , ČTK

Prezident Miloš Zeman přijal 22. září 2021 na zámku v Lánech ministryni financí Alenu Schillerovou (za ANO).

Článek

„Byl hrozně rád, že je doma, to na něm bylo jednoznačně vidět. Říkal, že tam byl unavený, protože se nevyspal ve své posteli,“ uvedla.

„Působil na mě velmi dobře, hlava mu myslela. Bylo vidět, že reaguje na všechny věci, ptal se aktivně,“ dodala ministryně.

Zeman opustil nemocnici. Musel v ní zůstat o den déle

Domácí

Tématem jednání s prezidentem byl primárně rozpočet na příští rok. Schillerová prezidentovi podle svých slov nechala balík podkladů a grafů, které si chce Zeman prostudovat.

Platy státních zaměstnanců 

Řešili spolu ale i navýšení platů státních zaměstnanců, na kterém se v minulosti neshodli ani zástupci vlády. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) prosazuje plošné navýšení o 3000 korun, premiér Andrej Babiš (ANO) zmínil částku 1400 korun.

„Navýšení platů státních zaměstnanců o inflaci je v rámci rozpočtu na příští rok podle prezidenta Zemana maximum možného,“ uvedla ve středu Schillerová.

Vláda schválila zmrazení platů politiků

Domácí

Vláda musí Sněmovně předložit návrh rozpočtu do konce září, Sněmovna ho ale posoudí zřejmě až po volbách. Poté ho dostane k podpisu právě prezident.

Zeman do střešovické nemocnice nastoupil v úterý 14. září, podle Pražského hradu na plánovaný pobyt. K hospitalizaci se zástupci Kanceláře prezidenta republiky vyjádřili až po dvou dnech.

Mluvčí Hradu tehdy na webu uvedl, že lékaři neobjevili žádné potíže, které by prezidenta ohrožovaly na životě. U prezidenta zjistili dehydrataci a mírné vyčerpání. Zeman absolvoval krevní odběry nebo vyšetření na CT a sonografii. Dlouhodobě se prezident léčí s neuropatií nohou a s cukrovkou.

Zeman je hospitalizován nejdéle za dobu, co je prezidentem

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám