Hlavní obsah

Z FN Brno odletěl do Prahy vrtulník s pacientem s covidem ve vážném stavu

– Brno

Z Fakultní nemocnice Brno odletěl do Prahy ve čtvrtek krátce po 12:30 armádní vrtulník s pacientem s nemocí covid-19, který je ve vážném stavu. Druhého by měl transportovat odpoledne.

Armádní vrtulník transportoval do Prahy covid pacienta ve vážném stavuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Dalších 17 pacientů z Brna přepravili po zemi záchranáři, využili k tomu speciální velkokapacitní vůz Fénix a další sanitky.

Důvodem převozu je zahlcení jihomoravských nemocnic covidovými pacienty, je jich tam kolem 900. Spolu s Moravskoslezským krajem je to nejvíce v zemi.

Dva pacienty na umělé plicní ventilaci vybrala k přepravě do Prahy Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Přepravili je sanitkami jihomoravští záchranáři.

Z Brna do Prahy odjeli první covidoví pacienti. Morava hlásí plno

Domácí

Vrtulník, který do Brna přiletěl ze základny letecké záchranné služby z Líní u Plzně, do Prahy dopraví dva pacienty ve vážném stavu z Fakultní nemocnice Brno se sídlem v Bohunicích.

Tato nemocnice vyslala do Prahy ještě dalších 15 pacientů ze standardních lůžek. Odvezl je velkokapacitní vůz Fénix a další sanitky.

Pacienti ze svaté Anny zamíří do Nemocnice na Homolce a Všeobecné fakultní nemocnice. Z bohunické Fakultní nemocnice Brno pojedou pacienti nemocnic na Homolce, Bulovce a Všeobecné fakultní nemocnice.

Motolská nemocnice zastaví od pondělí plánované operace

Domácí

Nemocnice v Jihomoravském kraji jsou zahlcené pacienty s koronavirem. Je jich tam kolem 900.

Brněnské fakultní nemocnice budou mít díky převozu kapacitu pomoct dalším nemocnicím v kraji. Některé už vyhlásily krajní stav nouze, například Vyškov nebo Kyjov.

Foto: GSA, Novinky

Vrtulník mířící do nemocnice Motol

Reklama

Výběr článků

Načítám