Hlavní obsah

Výměna holčiček: čtyři podezřelí

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘEBÍČ

Ze záměny novorozenců v třebíčské nemocnici podezírá vedení porodnice čtyři lidi, lékaře a tři zdravotní sestry. Jedna už byla postavena mimo službu. Všechny má tento týden vyslechnout policie. Zdravotníci jsou ze dvou směn. Děvčátka se totiž narodila kolem čtvrté. Směny se střídají mezi šestou a sedmou hodinou, tedy v době, kdy měly holčičky maminkám přinášet zpět.

Článek

"Přesný počet podezřelých zaměstnanců bude znám až po vyhodnocení zdravotnické dokumentace. Její vydání je ale podmíněno souhlasem poškozených," řekla Právu třebíčská policejní mluvčí Marcela Lavická.

Pokud ho vydají, budeme vědět, kteří lidé z porodnického a novorozeneckého oddělení se v inkriminovanou dobu pohybovali na místě, a jejich výslechy budou následovat," dodala.

Náprava záměny dvou děvčátek loni v prosinci v třebíčské porodnici bude zřejmě složitější, než se původně zdálo. Zatímco v případě jabloňovského páru Jaroslavy Trojanové a Libora Broži ztěžuje adaptaci maminky vazba na dítě, zesílená půlročním obhajováním partnerské věrnosti, přibyslavické rodiče Jaroslavu a Jana Čermákovi šokovala nečekaná zpráva v době, kdy čekají narození druhého potomka.

Je ve čtvrtém měsíci těhotenství

"Paní je čtvrtý měsíc gravidní. První těhotenství přitom bylo s komplikacemi, manželka ležela i v nemocnici. Nyní je ve velkém stresu a zprávy nese těžce. Chystáme se navštívit lékaře," řekl Právu Čermák.

Čermákovi se prý také proto až dosud víceméně izolovali a i v dalších dnech se maminka z Přibyslavic hodlá publicitě vyhýbat. Rodina v těchto dnech vystřídala z výše uvedených důvodů několik adres u příbuzných.

Nemocnice chtěla případ ututlat

V neděli odpoledne se otcové holčiček setkali u třebíčské nemocnice a kontaktu s médii se nijak nevyhýbali. "Pokud bychom si nepřáli publicitu, tak bychom sem nepřišli," řekl Právu Čermák a Broža přikyvoval. Oba se shodují v pocitu, že nebýt médií, nemocnice by měla snahu zamést případ pod koberec.

Reklama

Související témata:

Související články

Matka vyměněné dcery se zhroutila

Rodina Libora Broži z Jabloňova, který upozornil na záměnu dětí v třebíčské porodnici, je ve velmi špatném psychickém stavu. Jaroslava Trojanová,...

Porodnice zaměněné děti neoznačila

Rodiny zaměněných dětí mají důkaz o nedbalosti při označování novorozenců v třebíčské porodnici. Otec dívky z Přibyslavic byl loni 9. prosince přímo...

Výběr článků

Načítám