Hlavní obsah

Východní Morava bojuje s přívaly sněhu

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VSETÍN

Další sněžení potrápilo v sobotu východní Moravu. Sněhové bariéry, které zužují jindy dvouproudé silnice do jedné cesty a sužují chodce, kteří místy neví kudy kam, tak opět o další centimetry povyrostly.

Článek

Vsetínsko a Zlínsko je sněhem zavaleno od začátku zimy, lidé už hromady nemají kam odklízet. Budovám s plochou střechou tu hrozí, že se propadnou. Spolu s krajem Vysočina je na Zlínsku propadnutí střechy nejpravděpodobnější.

"Optimista by řekl správná "ladovská" zima, pesimista zase kalamita stíhá kalamitu. Soudě podle napadaného sněhu a spadených střech je letošní zimní období vskutku výjimečné. Technické služby se však nevzdávají a vedou zatím nekončící boj s vytrvalým živlem. Starosta města povolal na pomoc další soukromé firmy," popsala situaci ve Vsetíně mluvčí tamní radnice Eva Stejskalová.

Sjízdné alespoň hlavní silnice

Vzhledem k prakticky nepřetržitému sněžení se komplikuje také samotná údržba cest. "V rámci možností se nám daří udržet sjízdné alespoň hlavní průtahy městem, po nichž jezdí autobusy," pokračoval ředitel technických služen Jan Horsák.

Kvůli velkému množství těžkého sněhu byl také ve Vsetíně dočasně uzavřen zimní stadión a školní tělocvičny. Některé z nich už jsou v provozu, stadión ale zůstane až do odvolání uzavřen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám