Hlavní obsah

Meteorologové upravili výstrahu před silnými bouřkami

Východní polovinu Česka mohou ojediněle zasáhnout od nedělních 14:00 do pondělních 02:00 silné bouřky. Napršet při nich může kolem 30 litrů vody na metr čtvereční, varují meteorologové. Bouřky bude provázet vítr, který by v nárazech mohl dosáhnout rychlosti přes 70 kilometrů v hodině.

Foto: Windy

Radarová data v neděli odpoledne

Článek

Vydatný déšť se podle aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu čeká od nedělní půlnoci do pondělního rána ve Zlínském kraji a v částech Jihomoravského a Moravskoslezského kraje.

Přívalový déšť by při bouřkách mohl ojediněle rozvodnit malé toky, zatopit podchody, podjezdy, sklepy. Nárazy větru by mohly lámat větve stromů. „Nebezpečí mohou představovat také blesky,“ uvedli meteorologové.

Výstraha před bouřkami platí pro všechny kraje na Moravě, Vysočinu, Pardubický kraj, východní polovinu Jihočeského a Královéhradeckého kraje a také pro jihovýchodní část Středočeského kraje.

Silné deště do pondělních 07:00 hrozí ve Zlínském kraji, ve východní polovině Moravskoslezského kraje a v Jihomoravském kraji na Břeclavsku, Hodonínsku, Kyjovsku a v regionu Veselí nad Moravou.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám