Hlavní obsah

Vrbík z unie vypároval opilého poslance ODS

Novinky, Naďa Adamíčková, Marie Königová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Do prekérní situace se v pátek dostali občanští demokraté, když těsně před důležitým hlasováním o reformních zákonech se jim do lavic po polední pauze nevrátil poslanec Petr Kott. Tak se posilňoval alkoholem, aby vydržel celý ten maratón, že nevydržel ani do jeho začátku.

Foto: HZS OLK

Požár elektroinstalace

Článek

Ministra financí Bohuslava Sobotku situace rozjařila natolik, že přehlédl blízkost mikrofonů a pro uši Sněmovny i kuloárů pobaveně pronesl: "Tak mu dáme nalokat ještě toho levnýho lihu..."

A tak zásadová ODS, která ještě před touto schůzí Sněmovny vyhlašovala, že na párování s koalicí nepřistoupí ani náhodou, protože "vyhlásila nesmiřitelnou linii vůči vládě za účelem jejího odstranění", musela přijít ke křížku. Vstříc jí vyšla US-DEU a souhlasila s tím, že k hlasovacímu zařízení neusedne její nový poslanec Tomáš Vrbík. "Já to nesjednával, to vyřizoval předseda klubu, ale je pravdou, že jsem jeho řešení docela přivítal," řekl Právu nováček.

Vrbík nastoupil do rozjetého vlaku projednávání reformy veřejných financí na poslední chvíli v úterý a měl tak velmi málo času na prostudování zákonů, o kterých se v pátek rozhodovalo: "Nebylo pro mě jednoduché se seznámit se stohy zákonů i změn do nich navrhovaných, a tak to Karel Kühnl vyřešil bezvadně," ocenil postup svého klubového šéfa Vrbík.

Podle některých svědků se pokoušeli straničtí kolegové Kotta dát do formy tak, aby byl přece jen schopen samostatného mačkání hlasovacího zařízení. Dokonce si na to vyžádali téměř hodinovou pauzu "na jednání klubu". Jenže znavený Kott je zklamal. Podle očitých svědků byl dokonce zpupný a použil neslušných výrazů vůči předsedovi svého klubu, který mu jeho nezodpovědné chování vytkl.

Reklama

Související články

Podnikatelé budou platit minimální daň

Vláda prosadila ve Sněmovně jednu z významných novel reformního balíčku - zákon o daních z příjmů. Firmy se dočkají výrazného snížení sazby daně, která...

Výběr článků

Načítám