Hlavní obsah

Vondra a Bárta, to je dramaticky něco jiného, míní Nečas

Právo, ada, luk, nig

Kromě sporu o ministry za Věci veřejné koalice řeší i osud ministra obrany a místopředsedy ODS Alexandra Vondry, jehož odchod žádají TOP 09 i Věci veřejné. Premiér Petr Nečas ale odmítá souvislost mezi Vondrou a Vítem Bártou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS) oznamuje, že vítá rezignaci Víta Bárty

Článek

Když byl John v ČT dotazován na Vondru, naznačil, že budou chtít véčka i jeho konec ve vládě kvůli kauze Promopro: „Věci veřejné neukradly ani korunu z veřejných rozpočtů. Věci veřejné nebyly u žádné cinknuté zakázky. Věci veřejné neprohospodařily stovky miliónů korun. Takže to je něco úplně jiného.“

Nečas naopak odmítá, že by v rámci personální rošády měl o své místo přijít i Vondra. Právě jeho odchod stále žádá TOP 09.

„Musím říci, že tady řešíme konkrétní případ podezření napojení konkrétního člena vlády na koruptivní jednání. Toto je dramaticky něco jiného. V případě pana ministra Vondry nikdy nic takového na stole nebylo,“ odpověděl Nečas na dotaz Práva, zda do jeho chystané rekonstrukce vlády řadí také Vondru.

Kdo konkrétně by měl jít z kola ven, ale v pátek premiér nesdělil. Pouze uvedl, že je „zcela zjevné, že někteří ministři na svou práci nestačí“. [celá zpráva]

Pro Vondrův odchod se v pátek vyjádřil například poslanec TOP 09 František Laudát. „Odejít by měli všichni lidé, kteří ohrožují pověst vlády,“ uvedl.

K Vondrově odvolání z vlády v pátek opět vyzvala i ČSSD ústy prvního místopředsedy Michala Haška. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám