Hlavní obsah

Vojtěch: Odchod mi párkrát hlavou probleskl

Novinky, alt

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) přiznal, že od března několikrát myslel na odchod z funkce. Řekl to v rozhovoru pro DVTV.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

„Párkrát mi to v hlavě problesklo. Pak si ale říkám, že jsem nedělal a nedělám nic špatného,“ odpověděl na otázku, kolikrát ho od března napadlo opustit resort.

„Člověk má různé myšlenky, na vždy je příjemné čelit různým útokům. Lhal bych, kdybych řekl, že si to neberu,” doplnil ministr.

Dodal, že ministerstvo má i jiné agendy, i když se trochu stalo ministerstvem covidu.

K odchodu Vojtěcha už několikrát vyzývali opoziční politici, naposledy po zmatcích kolem změny pravidel pro nošení roušek. Ministr nejprve oznámil, že od 1. září budou povinné ve všech vnitřních prostorách včetně restaurací či kadeřnictví, aby z toho o den později zbyly „jen” veřejná doprava a zdravotnická zařízení.

Odborníci uvedli Vojtěcha v omyl, vysvětloval Babiš zmatky kolem roušek

Domácí

Premiér Andrej Babiš (ANO) Vojtěcha podržel, ministr sám rezignoval odmítl. Zmatky oba politici svedli na komunikační šum mezi odbornými týmy, které mají Vojtěchovi radit.

Po reorganizaci bude nyní podle Vojtěcha za všechna odborná rozhodnutí, která mu přicházejí na stůl, odpovídat hlavní hygienička Jarmila Rážová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám