Hlavní obsah

Vlček se nezúčastnil podpisu radaru, protože se nemohl sejít s Riceovou

Právo, ada
PRAHA

Předseda Sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD) se v úterý odmítl zúčastnit slavnostního podpisu česko-americké smlouvy o umístění radaru USA v Brdech. Nebyl u podpisu v Černínském paláci a nezúčastní se ani následné recepce na americké ambasádě, protože mu nebylo umožněno se s americkou ministryní zahraničí Condoleezzou Riceovou sejít.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda Sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD)

Článek

Vlček na dotaz Práva řekl, že usiloval o osobní setkání s Riceovou, avšak to mu americká ambasáda neumožnila, prý kvůli časové zaneprázdněnosti ministryně.

Vlček se proto rozhodl poslat Riceové osobní dopis, který byl měl být předán v úterý na velvyslanectví v USA, kopii také poslal do jejího úřadu do Washingtonu.

Šéf Sněmovny chtěl americkou ministryni informovat o tom, jak vypadá situace ve Sněmovně, kde radar nemá jistou většinu, a rovněž o postoji veřejnosti, která většinově vybudování systému v ČR odmítá.

Reklama

Související témata:

Související články

Češi dnes demonstrují pro i proti radaru

Podpis smlouvy o umístění amerického radaru v úterý doprovází protesty aktivistů, kteří radar v Česku nechtějí, i těch, kteří jeho stavbu podporují. Ti první,...

Česko a USA podepsaly smlouvu o radaru

Americká ministryně zahraničí Condoleezza Riceová a její český protějšek Karel Schwarzenberg v úterý v Praze podepsali hlavní smlouvu o umístění amerického...

Výběr článků

Načítám