Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vláda v pondělí schválila vyplacení mimořádné odměny hasičům, policistům a vojákům, kteří bojovali s koronavirovou pandemií. Kromě toho také prodloužila stav nebezpečí v místech, která koncem června poničily extrémní bouřky a tornádo. Trvat bude do 23. srpna. Brífink po jednání je naplánovaný na 16 hodin, Novinky ho nabídnou živě.

Tisková konference po jednání vlády 19.7.2021Video: ČTK

 
Článek

„Jsem přesvědčen, že v situaci, kdy zdravotníci zaslouženě odměnu dostali, tak si ji zaslouží i hasiči, policisté a vojáci a další, kdo se na té operaci podíleli,” zdůvodňoval Hamáček.

Policisté a hasiči zatím odměny za covid nedostali

Domácí

Tématem pondělního jednání kabinetu bylo i prodloužení stavu nebezpečí v místech, které na jižní Moravě koncem června poničily extrémní bouřky a tornádo.

O prodloužení o 30 dnů žádal jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). Vláda jeho žádost schválila. Stav tak potrvá do 23. srpna.

Opatření má pomoci při likvidačních pracích i dokončování oprav nejpotřebnější infrastruktury. Kabinet projedná i řešení pro majitele, kteří neměli zkolaudované novostavby a po poškození tornádem podle nynějších pravidel nemohou počítat s pomocí státu.

Česko má první případ nové mutace delta plus

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám