Hlavní obsah

Pražský hrad dostane navíc 200 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Správa Pražského hradu dostane z vládní rozpočtové rezervy 200 milionů korun. Schválila to v pondělí vláda. Peníze správa dostane kvůli propadu příjmů z turismu a pronájmu a nižšího zájmu o konání společenských akcí, způsobených šířením koronaviru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pohled na Katedrálu sv. Víta a baziliku sv. Jiří z Královské zahrady

Článek

"V souvislosti s tímto více než půlročním uzavřením areálu Pražského hradu se Správa Pražského hradu stala v roce 2021 zcela závislou na poskytovaném příspěvku na provoz ve výši 211,1 milionu korun. Tržby z její vlastní činnosti za 1. čtvrtletí 2021 jsou minimální, k 31. 3. 2021 činí pouze 4,3 milionu korun z plánovaných 289,59 milionu korun. Ztráta z hospodaření v hlavní činnosti činí ke konci 1. čtvrtletí 70 milionů korun," uvádí materiál.

Vojáci porušili karanténu. Jeden nakazil kolegy na Pražském hradě

Domácí

Celkové výdaje Kanceláře prezidenta republiky, což je jedna z kapitol státního rozpočtu, tak stoupnou ze 428,3 milionu korun na 628,3 milionu korun. Správa Pražského hradu spadá pod prezidentskou kancelář. Samotné výdaje na areál Pražského hradu a zámku Lány byly původně před zvýšením naplánované na 211,1 milionu korun.

K podobnému kroku přistoupila vláda již loni v září, kdy Správa Pražského hradu dostala navíc 215 milionů korun. V této souvislosti materiál uvádí, že Správa Pražského hradu peníze loni plně vyčerpala na energie, opravy a údržbu nebo další služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám