Hlavní obsah

Vláda odvolala vládního zmocněnce pro jadernou energetiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) v pondělí odvolal vládního zmocněnce pro jadernou energetiku Jaroslava Míla. Po jednání vlády to řekl vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Agenda zmocněnce bude přesunuta pod ministerstvo průmyslu, kde by měla vzniknout nová sekce.

Foto: ČTK

Tisková konference po jednání vlády

Článek

„Rozhodli jsme, že skupinu vládního zmocněnce (pro jadernou energetiku) přesuneme pod ministerstvo průmyslu a obchodu, a rozhodli jsme také, že zmocněnce odvoláme,“ řekl v pondělí Havlíček.

Ministr také uvedl, že bez bezpečnostní prověrky, kterou Míl nemá, je obtížné připravit jakýkoli dokument týkající se stavby nového bloku elektrárny Dukovany.

Bezpečnostní rada státu se shodla na postupu k dostavbě Dukovan

Ekonomika

Ministr také poukázal na špatnou komunikaci mezi skupinou pod vládním zmocněncem a další skupinou na ministerstvu průmyslu.

Míl byl zmocněncem od února 2019. V minulosti byl předsedou představenstva a generálním ředitelem energetické společnosti ČEZ a prezidentem Svazu průmyslu a dopravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám