Hlavní obsah

Vláda chystá cílené kompenzace pro podnikatele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Petra Fialy (ODS) chystá cílené kompenzace pro podnikatele, kteří byli zasaženi koronavirovými opatření. Týkat se mají například restauratérů, trhovců, hoteliérů, cestovních kanceláří či organizátorů sportovních a kulturních akcí.

Ministr průmyslu a obchodu Síkela k cíleným kompenzacím pro podnikateleVideo: ČTK

 
Článek

„Připravíme kompenzace pro ty, kteří jsou nejvíce zasaženi covidem,“ uvedl ve středu po jednání vlády premiér Fiala.

Podpora bude podle něj zaměřena na drobné podnikatele, kteří nemají rezervy na to, aby ustáli výpadky způsobené omezeními.

PŘEHLEDNĚ: Nové covidové kompenzace

Domácí

„Nárok na podporu budou mít ti, kteří byli postiženi zákazem vánočních trhů, dále pak restaurace, hudební kluby, hotely, cestovní kanceláře či organizátoři kulturních a sportovních akcí,“ doplnil šéf vlády. „Pomoc bude cílená,“ zdůraznil.

Na kompenzace půjdou tři miliardy

O kompenzacích budou zástupci vlády jednat ale ještě s Hospodářkou komorou či jednotlivými svazy. „Nastavíme programy co nejlépe, aby se pomoc dostala k těm, kteří ji skutečně potřebují,“ slíbil šéf resortu průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN).

Na kompenzace chce pak vláda podle Síkely dát tři miliardy korun. Týkat by se měly asi 11 000 podnikatelů omezených od 25. listopadu do 26. prosince loňského roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám