Hlavní obsah

Vedení Prahy navrhne arbitráž kvůli poškozeným kabelům v tunelu Blanka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD) v pátek potvrdil, že město zvažuje arbitráž s dodavatelem technologií do tunelového komplexu Blanka, firmou ČKD Praha DIZ. Rozhodnout o ní musí rada města, která se tím bude zabývat příští týden.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Náměstek pražské primátorky a radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

Článek

Kvůli poškozeným kabelům v tunelu musel být  opět posunut termín otevření. Kabeláž navlhla loni po přívalových deštích.

Město odmítá platit výměnu kabelů ze svého a vyzvalo proti zainteresované firmy k jednání. K němu došlo ve čtvrtek a primátorka Adriana Krnáčová (ANO) k jeho průběhu uvedla, že firmy svalují vinu jedna na druhou, aniž by přijaly odpovědnost za vzniklé škody. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tunel Blanka označila za zločinné spolčení, jak z městského rozpočtu vytáhnout co nejvíce peněz. Cena komplexu je odhadována na 37 miliard korun a Krnáčová navrhla, aby se jeho stavbou zabývala parlamentní vyšetřovací komise.

Město již před časem avizovalo, že pokud nedojde k dohodě, obrátí se opět na soud. Rozhodčí soud loni řešil spor Prahy se stavební firmou Metrostav a další spor vede město se společností Inženýring dopravních staveb (IDS).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám