Hlavní obsah

Voda v tunelu Blanka poničila kabely za stovky miliónů, otevření se zřejmě znovu odloží

Aktualizováno

Do říše snů se dostává termín otevření pražského tunelového komplexu Blanka. Vedení města počítalo, že se komplex otevře letos v dubnu. Nyní se zjistilo, že musí vyměnit kilometry kabelů, které zničila voda. To bude stát další stovky miliónů korun navíc. Vyplývá to z posudku soudního znalce, který si nechalo město vypracovat.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Den otevřených dveří v tunelu Blanka, podzim 2012

Článek

Kabely poškodily loňské přívalové deště a vlhké prostředí tunelu, se kterým miliardové smlouvy s dodavatelem technologií nepočítaly. Jak dlouho práce potrvají a kolik budou stát, zatím nikdo neřekl. S největší pravděpodobnosti výměna potrvá několik měsíců a vyjde na stovky miliónů korun. Bude záležet na tom, jak velkou část kabeláže voda poničila.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD) uvedl, že vedení města bude o dalším postupu tento týden jednat. "Tunelový komplex neotevřeme, dokud si nebudeme naprosto jisti tím, že je pro řidiče bezpečný," řekl bez dalšího komentáře Dolínek.

Foto: Mapy.cz

Tunel Blanka

Tunel Blanka je důležitou součástí vnitřního okruhu města. Celý komplex měl fungovat už v roce 2011, ale od začátku stavbu provází řada problémů. Během let se práce prodražily minimálně o šest miliard korun. Výstavbu zadala někdejší politická garnitura pod vedením primátora Pavla Béma (ODS). Bez propojení se Strahovským tunelem vyjde tunel Blanka na 37 miliard korun.

Související témata

Foto: Petr Hloušek, Právo

Primátor Pavel Bém před volbou šéfa pražské ODS

Reklama

Výběr článků

Načítám