Hlavní obsah

Krnáčová chce k Blance vyšetřovací komisi, debilů je kolem tunelu prý více

Praha
Aktualizováno

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) žádá vznik parlamentní vyšetřovací komise k tunelu Blanka. Řekla to ve čtvrtek po jednání s firmami o problematice poškozených kabelů. Firmy podle ní svaluji vinu jedna na druhou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Adriana Krnáčová

Článek

„Toto už překračuje rámec mé trpělivosti,” rozhořčila se primátorka. Krnáčová řekla, že se omlouvá za výrok o tom, že „tunel asi projektoval debil”. [celá zpráva]

„Zjistila jsem, že je tam mnohem více debilů, opět omluva,” řekla po čtvrtečním jednání. Tunel Blanka označila za zločinné spolčení, jak z městského rozpočtu vytáhnout co nejvíce peněz.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Město chce, aby výměnu kabelů poškozených vlhkem provedla na své náklady společnost ČKD Praha DIZ, která je dodavatelem technologií. Ta to odmítá.

Město již ústy náměstka primátorky Petra Dolínka (ČSSD) avizovalo, že pokud se s firmou nedohodne na výměně poškozených kabelů, obrátí se v této věci na soud. Posudek pojišťovny by měl být znám příští týden.

Praha si měla podle Dolínka vysoutěžit jednoho dodavatele, který by nesl jasnou odpovědnost.

Kvůli poškozeným kabelům bylo otevření tunelového komplexu za 37 miliard nedávno opět odsunuto.

Reklama

Výběr článků

Načítám