Hlavní obsah

Vakcína bez registrace. V obchoďáku se na ni stála fronta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V obchodním centru na pražském Chodově čekalo v pondělí dopoledne na otevření očkovacího centra proti covidu bez nutné registrace několik desítek lidí. Některé oslovila jednoduchost, jiné zaujala možnost vyhrát některou z hmotných cen. Další takovéto očkovací místo se otevře na pražském hlavním nádraží.

V obchodním centru v Praze otevřeli očkovací centrum bez objednání Video: Novinky

 
Článek

Na Chodově lidé dostanou dvě dávky vakcíny od firmy Pfizer/BioNTech, očkovat se mohou všichni starší 16 let. Otevřeno je každý den, v pracovní dny od 10:00 do 20:00, o víkendu skončí v 19:00. Na nádraží se bude očkovat jednodávkovou vakcínou od společnosti Johnson & Johnson, otevřeno bude denně od 12:00 do 19:00.

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) se budou podobná centra otevírat na dalších místech v Praze.

Foto: Novinky

Očkovací centrum na Chodově.

„Doufejme, že od 1. září se vrátí do škol naše děti a že budeme fungovat normálně. Jediné řešení je očkování, žádné jiné neexistuje,“ řekl Babiš při otevření. Připomněl, že v současné době jsou z veřejného zdravotního pojištění hrazeny měsíčně čtyři antigenní testy a dva PCR. „Ale je velký předpoklad, že se to změní a že stát to nebude platit,“ dodal.

Certifikát o očkování dostanou i lidé, kteří dostali vakcínu v zahraničí

Domácí

„Cílem je, abychom skutečně oslovili takzvaně kolemjdoucí. Kteří půjdou třeba na nákup a rozhodnou se očkovat,“ řekl k tomu ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO). Cílem podle něj je, aby se vytvořila kolektivní imunita, což je jediné řešení, aby se nemusely zavírat obchody, služby nebo celá společnost. Jeho projev i projev premiéra pokřikováním narušovalo několik lidí, kteří odmítali očkování a protiepidemická opatření.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fronta na vakcínu bez registrace.

Do soboty bylo v Česku alespoň jednou dávkou očkováno téměř 49 procent populace, dokončené očkování má asi 35 procent lidí. Zatímco mezi seniory nad 70 let je alespoň jednou dávkou očkováno přes 80 procent populace, u třicátníků je to méně než 40 procent a v nižších věkových skupinách ještě méně. Nízká proočkovanost a více sociálních kontaktů stojí podle odborníků i za nárůstem počtu nových případů, které se objevují zejména mezi mladými ve věku 16 až 29 let.

Centra bez nutné registrace či druhá dávka na jiném místě. Stát chystá změny v očkování

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám