Hlavní obsah

V závodě Iveco ve Vysokém Mýtě zjistili koronavirus

– Vysoké Mýto
Právo, Michael Polák

Dva zaměstnanci společnosti Iveco Czech Republic, vyrábějící ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku autobusy, měli pozitivní test na koronavirus. Právu to v neděli potvrdila mluvčí společnosti Katarína Němcová. Podle ní jsou oba zaměstnanci v izolaci a mají nařízenou karanténu.

Foto: Iveco Czech Republic

Závod Iveco Czech Republic ve Vysokém Mýtě

Článek

„Bez zbytečného odkladu jsme zavedli všechna bezpečnostní opatření v souladu s naším epidemiologickým plánem. Patří mezi ně trasování kontaktů i ponechání kolegů, kteří byli v kontaktu s infikovanou osobou, doma,“ popsala Němcová.

Podle ní ve společnosti dochází i k sanitaci pracovišť, jídelny, sociálních zařízení a společných prostor. „V celém areálu také neustále platí povinnost nošení roušek,“ dodala Němcová.

Více v našem speciálu:
Koronavirus SARS-CoV-2 (2019-nCoV)

Firma zaměstnává zhruba 4000 lidí. Kvůli jarní pandemii koronaviru přerušila 30. března výrobu a první směna zaměstnanců se vrátila do práce až 4. května. Iveco chtělo přitom obnovit výrobu už v průběhu dubna, kvůli problémům s dodávkami komponentů a materiálu se to ale opakovaně nepodařilo.

Iveco ve Vysokém Mýtě obnovilo provoz

AutoMoto

Zaměstnanci, kteří byli při odstávce doma, si mohli vzít dovolenou a mít 100 procent mzdy, nebo zvolit takzvanou překážku v práci a dostávat 80 procent výdělku.

Reklama

Související články

V OKD se znovu plošně testuje na koronavirus

Armádní odběrové týmy začaly v OKD znovu odebírat horníkům a zaměstnancům těžební společnosti vzorky pro testy na koronavirus. Další plošné testování potrvá až...

Výběr článků

Načítám