Hlavní obsah

V úterý se vrátí tropy, ochladí se až koncem týdne

Novinky, kre

Tropické počasí se do Česka vrátí v úterý, ve středu vystoupá teplota až k 35 stupňům Celsia. K mírnému poklesu teplot dojde ve čtvrtek a v pátek, studená fronta s sebou přinese déšť a bouřky, Novinky o tom informovala Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

V pondělí si od tropů odpočineme. Teploty vystoupají v odpoledních maximech na 24 až 28 stupňů, v Jihomoravském kraji ukáže teploměr až 30 stupňů. Ojediněle se mohou objevit dešťové přeháňky.

„V úterý se do Čech vrátí tropické jižní a jihozápadní proudění. Bude jasno až polojasno, teploty se budou pohybovat mezi 29 až 33 stupni,“ uvedla Honsová. Přechodná zvětšená oblačnost se během dne projeví především v horských oblastech, kde budou ojedinělé dešťové přeháňky, nejsou vyloučeny ani bouřky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Další tropická noc

„Kulminace teplého proudění se projeví ve středu, kdy budou teploty mezi 31 a 35 stupni,“ informovala Honsová. Ranní minima budou mezi 22 a 18 stupni, v noci teplota většinou neklesne pod 20 stupňů, čeká nás tedy tropická noc.

Přes den bude polojasno, v horských oblastech přechodně oblačno s ojedinělým deštěm a bouřkami.

Vlnění studené fronty přinese ve čtvrtek do Čech teploty mezi 26 a 30 stupni. Bude oblačno s postupnými dešťovými přeháňkami a místy bouřkami. „Na jižní Moravě budou teploty dosahovat 34 stupňů a obloha bude stejně jako ve Slezsku polojasná,“ doplňuje Honsová. V ranních minimech bude 22 až 18 stupňů.

K mírnému ochlazení dojde v pátek. Bude oblačno až polojasno, teploty se budou pohybovat mezi 24 až 28 stupni. Místy se mohou objevit bouřky a budou doznívat dešťové přeháňky.

Víkend přinese teploty mezi 23 a 27 stupni, bude polojasno až oblačno. Místy se objeví dešťové přeháňky, ráno se bude rtuť teploměru pohybovat mezi 17 a 13 stupni.

Reklama

Výběr článků

Načítám