Hlavní obsah

V pražském metru hrají hudebníci. Zazní jazz, hardrock či elektronika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) ve čtvrtek odstartoval již šestý ročník kulturní akce s názvem „Nalaďte se v metru“. V šesti stanicích pražského metra se během dne vystřídá přes 50 různých hudebníků a jejich uskupení, jejichž hudba má zpříjemnit cestujícím den.

Nalaďte se v metruVideo: Novinky

 
Článek

Akce pod záštitou DPP ve spolupráci s Konzervatoří a Vyšší odbornou školou Jaroslava Ježka rozezněla vestibuly pražského metra již v osm hodin ráno ve stanicích Muzeum (A/C) a Nádraží Veleslavín. Hudba bude metrem znít až do 21:00 i v dalších vestibulech stanic Hlavní nádraží, Florenc (C), Můstek (A) a Vltavská.

„Pražská MHD patří k nejlepším na světě. Chceme, aby jí co nejvíce lidí dalo přednost před jízdou autem. Proto se dělají i takové akce. Živá hudba v metru je určitě lepší než autorádio v zácpě,“ řekl s úsměvem Petr Dolínek, náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas (ČSSD).

Foto: DPP

Program akce „Nalaďte se v metru“.

Cestující si tak během dne budou moci zdarma poslechnout různé hudební styly od jazzu, přes soul, swing, folk, rock i hardrock, popové skladby až po moderní elektronickou hudbu a DJ sety.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám