Hlavní obsah

V lex Babiš žádná chyba není, tvrdí poslanec Chvojka z ČSSD

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Zákon o střetu zájmů žádnou chybu neobsahuje, tvrdí poslanec a jeden z autorů normy Jan Chvojka (ČSSD). Po jednání koaliční rady oznámil, že ČSSD bude podporovat senátní verzi novely. Sněmovna bude o takzvaném „lex Babiš“ jednat příští úterý.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanec Jan Chvojka (ČSSD)

Článek

„Dospěli jsme k tomu, že v úterý budeme podporovat senátní verzi,“ uvedl ve středu večer po koaliční radě Chvojka.

Že ze zákona vypadlo jedno písmeno v klíčovém paragrafu a kvůli tomu zřejmě média nebudou kromě členů vlády moci vlastnit ani poslanci, senátoři a další veřejní funkcionáři, podle něj není chyba.

„Problém to není. Já jsem s tím takhle počítal devět měsíců. Pro mě je novinka, že dnes někdo přišel s tím, že je to nějaký problém. Od začátku například pan Faltýnek říkal, že to chce rozšířit na další funkcionáře. Takže jsem splnil, co chtělo hnutí ANO,“ konstatoval Chvojka.

Faltýnek s návrhem nepochodil

Předseda poslanců hnutí ANO Jaroslav Faltýnek ve středu na koaliční radě navrhl, aby se vytvořil nový zákon o střetu zájmů. S tím ale u ČSSD a KDU-ČSL nepochodil.

Místopředseda lidovců a ministr zemědělství Marian Jurečka uvedl, že jeho spolustranicí jsou připraveni podpořit obě verze. „Bude o tom diskuze na poslaneckém klubu, ale ty návrhy se zase tak neliší,” uvedl. Pokud senátní verze neprojde, poslaneckou verzi podpoří i ČSSD.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám