Hlavní obsah

V královéhradeckém domově pro seniory je covid-19

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Jedna z pracovnic Domova důchodců Na Biřičce v Hradci Králové byla v pondělí pozitivně testována na covid-19. V úterý ráno to uvedl hejtman Jiří Štěpán (ČSSD). Domov přijal karanténní opatření a nyní se připravuje plošné testování zaměstnanců i klientů zařízení.

Foto: Cooper Neill, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

„Domov důchodců má 330 klientů a 210 pracovníků. Hygienici připravují testování, které proběhne buď ve středu, nebo čtvrtek,“ uvedl hejtman s tím, že současně hygiena trasuje dosavadní kontakty nakažené.

„Nevíme, kde se dotyčná pracovnice nakazila, ale máme indicie, ne dosud potvrzené, že mohla být v kontaktu s osobou, která byla na megapárty v Chorvatsku. Může to být tedy import ze zahraničí. To se dozvíme v úterý večer,“ dodal Jiří Štěpán.

Zaměstnanci domova až do této doby chodili po celou pracovní dobu v rouškách, nyní jsou vybavováni respirátory, ochrannými štíty, brýlemi.

Nový koronasemafor: Zelená zůstává Praha a Frýdek-Místek

Domácí

„Ochranných prostředků máme dostatečné množství, současně se osvědčuje školení, která se uskutečnila v první půli roku, kdy jsme procházeli první vlnou,“ poznamenal hejtman Štěpán.

V současné době je hradecký domov důchodců druhým zařízením tohoto typu v Královéhradeckém kraji, kde bylo nutné přijmout karanténní opatření. V karanténě je také zařízení pro seniory v Černožicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám