Hlavní obsah

V Holešově demonstrovalo 20 pravicových extremistů

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOLEŠOV

Demonstraci pravicových extremistů nejprve svolal a později údajně odvolal Kamil Čech z Holešova, který se označil za šéfa tamní pobočky hnutí Národní korporativismus. To se hlásí k pravicovým radikálům. Hrstka příznivců radikálů se sešla v místní hospodě u nádraží a očividně nevěděla, co si počít, když místo ohlášených tří stovek účastníků přišly jen asi dvě desítky.

Článek

Nejprve mladíci ani nevytáhli prapory, diskutovali se členy antikonfliktního týmu policie i s novináři. "Nemám nic s drogami, to už jsem překonal, teď mě štve, že si třeba sportovci, kteří dostávali od státu prachy od mládí, vyzvednou milióny za přestupy," sděloval u láhve piva redaktorovi Práva jeden z účastníků demonstrace na nástupišti nádraží v Holešově.

V ten okamžik monitoroval prostor kromě policejních těžkooděnců, pořádkové policie a městských strážníků i nízko letící policejní vrtulník. "Dnes nás tady není mnoho, ale spojíme se, tady jsou lidi z celé Moravy, od Ostravy, z Prostějova, Kroměříže, Přerova, Holešova. Uděláme něco pořádně," vytahoval se dvacetiletý mladík.

"Nic než národ!" "Čechy Čechům!" "Američané pryč!" Těmito a podobnými hesly provázeli svou pouť v sobotu odpoledne Holešovem na Kroměřížsku příznivci hnutí Národního korporativismu.

Radikály sledovala hrstka antifašistů, jejich protikřik pak na náměstí vedl i k hrozbě konfliktu obou stran, který odvrátila policie, když od sebe obě strany oddělila. Jednoho z radikálů policisté odvezli k podání vysvětlení na policejní stanici, a to kvůli držení zbraně, teleskopického obušku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám