Hlavní obsah

V centru Prahy fungují všechny stanice metra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Od soboty ráno slouží cestujícím od povodní uzavřené stanice metra na trase B Národní třída a Náměstí republiky, i když na Náměstí republiky je otevřen pouze jeden ze dvou výstupů - západní směrem do Revoluční ulice. Východ k Masarykovu nádraží zůstane uzavřen do 29. března.

Foto: František Zemek

Dokonce i replika rakety Vostok se nemálo podobala originálu a mohu prozradit tajemství o tom, že byla zhotovena z pěti plechových barelů.

Článek

Na nástupišti na Národní třídě stále pracují dělníci, stejně jako na některých dříve zpřístupněných stanicích. Práce na opravách interiérů stanic metra by podle mluvčí dopravních podniků Michaely Kuchařové měly skončit během léta.

Otevřeny další východy

Od dnešního dne jsou nově otevřeny také další východy ze stanic metra Můstek a Vysočanská. Ze stanice Můstek je nyní možné vystoupit v dolní části Václavského náměstí, ze tří eskalátorů jsou však v tomto směru výstupu funkční pouze dva. Na posledním stále pracují dělníci, podle nichž nebude jezdit ani na počátku příštího týdne. Uzavřeno je také schodiště k bývalé budově ČKD. Na stanici Vysočanská byl otevřen východ ve směru na Sokolovské ulici. Část nástupiště je však přehrazena dřevěnou stěnou, které musí cestující obejít.

Křižíkova a Invalidovna na konci března

Uzavřeny pro cestující zůstávají poslední dvě stanice na trase v Karlíně - Invalidovna a Křižíkova. Sloužit cestujícím by měly od 31. března. Mezi stanicemi Florenc a Černý most je provoz nadále omezen, neprojíždějí tudy všechny soupravy a interval mezi vlaky činí nadále osm až deset minut. Protože současně nejezdí tramvaje po Sokolovské, linky číslo 8 a 24 jsou nadále odkloněny přes Libeň, zůstávají v provozu obě linky náhradní autobusové dopravy X-8 a B.

Autobusy s drobnými změnami

Od 2. března se také ruší prodloužení linek číslo 346, 367 a 379 z Černého Mostu na Lehovec. Linky číslo 221, 303, 304, 323, 344 a 353 nadále zůstávají prodlouženy do zastávky Lehovec.. V provozu v pracovních dnech nadále zůstávají mimořádné kyvadlové vlaky mezi stanice ze stanice Hlavní nádraží do stanice Praha

Reklama

Výběr článků

Načítám